Skip to content

Wat is rookhout?

Rookhout is een vorm van hardhout die kan worden verbrand om een heerlijke smaak toe te voegen aan vlees, vis en groenten. Het wordt veel gebruikt bij het barbecueën en grillen, omdat het voedsel een rokerig aroma en smaak krijgt. Het soort hout dat meestal wordt gebruikt voor het roken hangt sterk af van de voorkeur, maar populaire keuzes zijn eiken, hickory, pecan, mesquite, esdoorn of kersen. Verschillende houtsoorten produceren verschillende niveaus van rookintensiteit of zoetheid voor extra smaakplezier. Wanneer de gerechten op de juiste wijze boven de met houtrook gevulde warmtebron worden bereid, worden barrières zoals vet afgebroken en kunnen de smaakvolle elementen van de rook in het voedsel doordringen. Roken op hout bestaat al eeuwen en is nog steeds een van de meest informatieve manieren van koken.

De waardering van goedkoop-rookhout.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 152 reviews.