Skip to content

Welk rookhout voor kip?

Kip roken is een uitstekende manier om de smaak te maximaliseren en het vlees complexer te maken. Bij het roken van kip kun je kiezen uit een paar verschillende houtsoorten. De populairste zijn appel, kers, hickory, mesquite en eik. Appel- en kersenhout geven de kip een delicate zoetheid, terwijl hickory de kip een sterk rokerig karakter geeft met vleugjes spek. Mesquite heeft een intense rooksmaak die het eten gemakkelijk kan overstemmen als het in grote hoeveelheden wordt gebruikt zonder de juiste balans. Eiken is zeer mild, maar biedt toch een rokerige noot voor wie geen sterkere smaken wil. Als je je opties voor het perfecte hout voor het roken van kip afweegt, experimenteer dan en kies op basis van hoeveel rook je in je gerecht wilt en of het ook past bij de rest van je ingrediënten.

De waardering van goedkoop-rookhout.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 152 reviews.