Skip to content

Ingrediënten

  • Picanha
  • Peper
  • Zout

Overig

  • Barbecue met deksel

 

Stappenplan

  1. Haal de picanha een uur voordat je begint uit de koeling.
  2. Bereid de barbecue voor op indirect grillen met een temperatuur tussen de 120°C en 130°C.
  3. Mochten er vliezen aan de vleeskant van de picanha zitten, snij deze dan weg.
  4. Snijd nu een ruitjespatroon in de vetkant en snij hierbij niet in het vlees. Dep vervolgens het vlees droog.
  5. Bestrooi vlak voor het bereiden royaal met peper en zout. Voeg ook het rookhout toe aan de BBQ.
  6. Voor de bereiding maken we gebruik van de reverse sear methode. Leg de picanha met de vetkant naar boven op het rooster met indirect grillen. Plaats eventueel nog een lekbak onder het vlees als dat gewenst is.
  7. Zodra de picanha een kerntemperatuur van 45°C heeft kan hij eraf en laat de picanha vervolgens even rusten.
  8. Stook ondertussen de kolen op om vervolgens de picanha af te grillen naar een kerntemperatuur van 52°C om de picanha medium-rare te houden. Hou de picanha goed in de gaten en draai regelmatig om verbranding te voorkomen.
  9. Laat vervolgens tien minuten rusten voordat je het vlees aan gaat snijden.
  10. Serveer alleen met peper en zout, of bijvoorbeeld met chimichurri.
De waardering van goedkoop-rookhout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 304 reviews.